Cykelsti Rødding – Brændstrup – Gram

Brændstrup Fællesforening; Vores vision om Cykelsti Rødding/Brændstrup/Gram

Vi drømmer om en asfalteret cykelsti, med et forløb tæt på den oprindelige linjeføring fra den gamle togforbindelse, kaldet “Æ Kleinbahn”, der frem til slutningen af 1930’erne løb mellem Rødding og Gram og passerede gennem Brændstrup. Dele af den oprindelige banestrækning vedligeholdes i dag, ved hjælp af frivillig arbejdskraft, som en såkaldt “trampesti”.

Ved at gennemføre projektet her forbinder man Brændstrup med de eksisterende cykelstisystemer til Sdr. Hygum og den kommende cykelsti mellem Rødding by og Langetved / Skodborg / Vejen.

Anvendelsen af stien spænder vidt, dels som en almindelig cykelsti for børn der til dagligt skal til Rødding skole. Stien forventes også i høj grad at blive anvendt af voksne, til motionsformål som løb, rulleskøjte, cykling og så videre.

Stien yder en god og sikker færdselsåre for transport til og fra fritidsaktiviteter i Rødding for alle aldersgrupper. Den er en sikker rute for mobile ældre og vores handicappede medborgere i el-kørestol/ på invalide scootere. Desuden kan den fungere som rekreativt område, med mulighed for at lufte hund til og gå ture med barnevogn og lignende.

Stien yder også mulighed for at tage cyklen til Rødding til aktiviteter i Rødding Centret og de tilbud der ydes derfra som Biblioteket, Biografen, Bowling, Svømmehallen og andre sportsaktiviteter.

Vores vision er at “Æ Kleinbahn” på længere sigt kan anvendes som linjeføring for anden etape af en cykelsti der passerer Brændstrup ny Bypark, hvor der kunne etableres Shelters og rekreative tilbud. Derefter fører stien videre over Hindballevej, gennem den nordøstlige del af Gram Storskov, forbi Lergravs Museet og følger hovedvejen til den bestående cykelsti mod Gram Slot og Gram by.

Der findes allerede flere stier på tidligere jernbanestrækninger, for eksempel Alhedestien ved Herning/ Viborg og Gjerrildbanestien på Djursland, der kan anvendes som forbillede.

Alternative ideer til brug når den fulde udstrækning af stien er etableret ; Vandreture Rødding – Gram, Besøge Lergravs Museet i Gram, Besøg på Gram Slot, Overnatte i Shelters i Brændstrup Ny Bypark, “Juletog” mellem Gram Slot og Rødding midtbys forretninger, Overnatninger i samarbejde mellem Rødding Hotel og Gram Slotskro

1 thought on “Cykelsti Rødding – Brændstrup – Gram

  1. Henning

    Lyder godt hvis det kan gennemføres. .jeg cykler jævnligt fra gram til Rødding og må sige fra gram til Brændstrup. .det er hver gang med livet som indsats. .der køres hamrende stærkt og tæt på dig ..ned ti 10cm fra dig…min mor bor i rødding og hun ville gerne køre over til mig på el scooter men det simpelthen for farligt for hende..så en cykelsti ville være velkommen. .

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *