Busforbindelser til Brændstrup

På trods af protester fra både Vejen fællesråd, Brændstrup fællesforening og andre borgere i byen, som er afhængig af busen, så bliver busforbindelserne væsentlig forringet fra 1.7.2012.

Se svaret fra kommunen:

Tak for input til høringen vedr. bus køreplaner. Høringssvarene er nu politisk behandlet.

Region Syddanmark nedlægger fra 1. juli 2012 rute mellem Vejen og Toftlund, da de nævnte byer ikke skal betjenes af regionale ruter, jvf. Regionens politisk vedtagene principper. Regionen kunne have brudt egne principper, såfremt ruten er økonomisk, men det er den langt fra.

Haderslev og Vejen Kommuner kunne havde valgt at overtage ruten, men da Sydtrafiks passagertællinger viser, at det maksimalt er 10 passagerer, der kører over kommunengrænsen i hver retning om dagen, er der ikke grundlag for en busrute som årligt koster 2,5 mio kr. Det kollektive trafikområder har, som alle områder, begrænsede økonomiske ressourcer.

Passagertællingerne og information fra vognmanden viser, at bussen benyttes internt i Vejen Kommune, og Kommunen har derfor valgt at oprette en rute (rute 567), således at man kan komme til Vejen (og Ribe) fra Brændstrup ved at skifte bus i Rødding. Køreplanerne passer pt. ikke sammen om morgenen, men tilpasses naturligvis, således at der er forbindelse.

Alle byer og mindre samfund i Vejen Kommune betjenes udelukkende med skolebusser betalt af Kommunen, medmindre Regionen har busruter gennem dem eller de ligger på en togstrækning. Dermed er serviceniveauet for kommunalt betalt bustilbud søgt ensrettet i Kommunen. Men det ændrer ikke på, at nogle områder bliver tabere, når Regionen nedlægger ruter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *